Assalam'ualaikum

welcome to my blog..! Be nice here. No hash words or i'll call my superman to kill you Do explore my blog to know more about me...


//Sweet diary
Sunday, 3 November 2013 • 02:46 • 0 Sweet hearts


haccummm!!!








fuh..berhabuk gilerr blog nie 
baru ana tau istilah 'baloq liat' yang sering digunakan oleh para bloggist sekalian
malaih sungguh ana nk menekan punat2 yang terdiri daripada abjab yang berlainan bentuk nie














dh3..sudah cukup sudah aniss..
 sebelum ana terlanjur 'merepeking' mari kita sama-sama menghayati tajuk yang tertera di atas yer...

















 it's about FRIENDS
















 FRIENDSHIPS
























kalau cakap ja pasai KAWAN, mesti semua orang akan cakap
-->kind person
-->good listener
--> 
and bla bla bla
ya semua tu penting dalam sebuah persahabatan









tapi bagi ana sebuah persahabatan yang tulus lagi ikhlas tu mesti tidak lari dari pergaduhan
persilih fahaman

















like us



  
 
love this pic <3













 bagi ana sebuah persahabatan yang tiada persilisih fahaman dan pergaduhan seperti bumi tanpa warna







 





 hitam putih


==' 








 mcm robot  
yang tiada perassan
sebab tu la wujudnya word nie




friends may bring us colours in our life 




even seseorng tu tak puas hati + memendam perasaan = sebuah persahabtan yang tak ikhlas





see -,-
  
better to be yourself than being someone else 
and  
better telling the truth than being hypocrite one












like us again 


acece
riak sat 


























  







 what really i want to say is









i do love these girls damn much
muahh








 may Allah bless you




:)





Saturday, 10 August 2013 • 01:19 • 0 Sweet hearts






Berlalu lah sudah ramadhan
sebulan berpuasa
tiba syawal kita rayakan
dengan rasa gembira

anak muda di rantauan 
semuanya pulang ke desa
ibu dan ayah keriangan 
bersyukur tak terkira





  

YAHUUOO!!







RAYA RAYA !!!









=='










over ngat aihh <------ that's me :)













raya tahun nie hermm
bolehlah 
maybe aden tak rasa sangat kemeriahan raya tahun nie
rasa2nya sebab aden dah REMAJA kowt *sengeh macam kerang busuk
meriah pon sebab abang2 ana yang ter'chenta' tu








and 









 see what had they done to me!!



















=='









i'm just like an ugly monster










dear brother just wait for my payback *evil laugh*









whatever!! *flip hair 











hah *awat pulak nie?!!













ngee~~











wanna know something *whispering*












i'm in love with this handsome boy!!!


 









ngee~~ 






wuahaha...
his name is AIMAN <---- just like my brother's name =='

first time tengok video nie time nak berbuka puasa
ramadhan yang ke 27 maybe
aden ingat ke ANDIKA PUTERA yang hotstuff kat dalam facebook tu
iras2 kan
ngee~~  











 anyway ana sekeluarga nak ucapkan 



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

:)





 p/s : one big happy family :)







May Allah bless you






:)










Wednesday, 7 August 2013 • 00:31 • 0 Sweet hearts







tak sangka yee 
malam nie our last terawihh
sob2..
untung larh sapa2 yang bleh join
aden nie duduk kat umah menghadap laptob jerr kerja











 p/s : please don't be like me :) 












bukan ana tak mau join
terawih first pon kat sekolah
sapalah nak bawak ana pi solat terawih kat masjid
sorang2??!!
hye2 bye2 la
silap2 hari bulan kena tinggai kat masjid sorang2











bila nak raya nie para wanita tak kira muda,tua sekalian sibuk le mengemas rumah ye kan
agree??
kita geng lahh
sampaikan kena marah dengan mak sebab asyik menhadap komputer jaa
sorry mom..
I need a rest *sympathetic face
biasalah orang perempuan
asal nampak jee goyang kaki
kena balun malas buat kerja rumah
asyik2 kena marah *especially abang2 ana yang ter'chenta'










 










tapi 
ana happy hari nie sebab hari nie lengkap satu family ana berbuka sama2..
semua abang2 ana yang dirindui pulang ke pangkuan ana *acece ter-formal pulak














psstt wanna know something
hari tu ana dapat surat 'cinta' dari abang ana yang sorang niee












alkisahnya
satu hari nie ana tengah buat folio geografi kat laptob
then mak ana panggil suruh tolong dekat dapuq
pastu adik ana nie asyik suruh ana tengok something 
ngee~~ 
after tolong mak dekat dapuq....
ana pon dengan niat suci murni nak habiskan assigment yang tertangguh tu
jeng2..











terpapar jelas surat 'chenta' nie dekat skrin laptob

Hai.Nama saya Anis.Saya sangat sangat malas.Memasak pun saya tak tahu.Baru-baru ini saya telah masak baju ayah saya bukan masak telur goreng.Terima kasih kepada saya, mak sudah tidak boleh guna kuali kecil untuk memasak telur.Seperkara lagi saya suka Korea.Dasar minah tak sedar diri kan?Ishh,apalah depa niii..









=='








hampeh betoi
boleh judge orang
nobody perfect right!!
memang salah ana pon * innocent face 





anyway ana nak ucapkan




 





:) 















Saturday, 3 August 2013 • 18:48 • 0 Sweet hearts

2 August 2013

Yeah.!!


Bbbooleh masuk aspurii!!
jelas kedengaran suara2 gembira warga aspuri
bila ustaz bagi bendera hijau untuk masuk dorm sweet dorm
lepas ustaz bagi pulang ke asrama
pakat2 la wanita2 sekalian berebut-rebut keluar dari surau
termasuklah diri ini *innocent face :)









sampai2 ja depan aspuri..
MMAAKK CIKK...BBUUKAAKK LAA..USSTAAZ BBAGGI MAASSUKK
terkejut aden
la..
warden tak bagi masuk lagi ka..
hampeh betoi
=='
apa lagi..
semua warga aspuri pon berkampunglah depan aspuri sampai setengah jam
sambil2 tu ana dengan mahfuzah lawan word search 
and we were fighting again and again















tiba2
ping pong ping pong
la.kheta ustaz
bleh pulak ustaz dok wat acah2 nak langgar kami
ingat red carpet ka.. *apalah ustaz :P









after a few minutes later..
barulah kami boleh masuk aspuri
fuhh








masuk2 ja semua dok pakat 'cop' shower
time aden nak tengok suasana shower..







jeng2
penuh depan shower dengan toilet trace
hermm..tak palah.tidoq dulu lah!
masa ana tengah berguling2 atas katil








tiba-tiba

PERHATIAN KEPADA SEMUA WARGA ASPURI.ANDA DIMINTA UNTUK MEMAKAI PAKAIAN HARI JUMAAT IAITU BAJU KURUNG SEKOLAH DENGAN KAIN SONGKET SEKIAN TERIMA KASIH..







makin kelam-kabutlah warga aspuri time tu sebab kena kosongkan aspuri before 5.15
sapa tah jerit satu aras(huuuuarghhh..baju tak iron lagi)
me too *flip hair
hmm camna nie.
tak pa.hampa ambik iron kami(kak dorm)
yeah sayang kak dorm*muah setempek








finally

aden pon dapat mandi dengan pertolongan kak dorm *sorry yew sebab potong line
5.15 tepat ana pon pi la surau untuk menunaikan solat asar berjemaah
lepas solat asar ustaz pon merasmikan majlis KHATAM AL-QURAN







p/s: pinjam gambaq sat noh *wat muka comey








then..semmua..diulang semua pelajar dan guru serta staff sokongan(maybe) berbuka puasa di surau
muat pulak ye
lepas solat maghrib kami berpusu-pusu keluar makan kat dm and cikgu dan sekutu dengannya makan di khemah luar dm 
lepas semua orang menyumbat makanan sebanyak mungkin ke dalam perut masing2..
kami pon solat isyak , terawih & witir berjemaah
solat hari 2 khusyuk tiba2
maybe terawih terakhir bagi ana kot sebab ana tak pernah solat terawih kat rumah
selalunya 50 50 ja sebab kenyang yang amat!! *jangan jadi macam aden ye.peace yoo:P
kami diberi kebebasan malam 2 sebab kami tak dak prebbb






p/s: hiasan semata-mata







sesampai ana kat dorm

KAMY TAK PAYAH PACKING DAH SEBAB KAMI DAH PACKING HARI SELASA

ngee~~
k.dorm:untunglarh..semangat gila
he3..that's me!

JOM SNAP!!

k.dorm:JOM *mata bersinar2






p/s: I'll put the pictures after my friend upload them in her facebook..just wait and see









miss that moments..



:)

















Follow or leave ?



Chatting Here


Don't use harsh word
Put your blog url

SHOUTBOX CODE HERE
Post history





Template By: Kawaii Lady
Reedit by : Anis Wahida
Some stuff: